Wat is CASCO & CASCO+

Deel gerust!

casco

Wat is CASCO & CASCO+

Je hebt het wel al eens zien voorbij komen, “casco woning te koop” of “appartement wordt casco opgeleverd”. Maar wat wilt dat nu zeggen?

Casco Is een woord uit de Spaanse taal en betekent “scheepsromp”.
En zoals een scheepsromp, het eigenlijke skelet van het schip, waterdicht en enkel de buitenkant afgewerkt, hebben wij dit woord gebruikt voor huizen met dezelfde karaktereigenschappen.

Dus Casco wilt zeggen: een woning of appartement waarin het skelet (de dragende constructie en buiten afwerking) volledig staat en deze water- en winddicht gemaakt is. De afwerking en nodige voorzieningen moeten nog gebeuren.
Hieronder verstaan we al de technieken zoals verwarming, water, elektriciteit, ventilatie, …
Bij de afwerking zien we soms dat het pleisterwerk wel al is gebeurd, maar dit kan verschillen van aannemer tot aannemer. Wel moet de vloer, binnendeuren, verf of behang, sanitaire toestellen, badkamer en keuken nog zelf voorzien worden.

Het voordeel
Jij BESLIST!  Dus jij hebt meer invloed en om je eigen “thuis gevoel” aan je woning te geven en er is een grote controle over het budget. Je kan kosten drukken en zelfs spreiden. Zeker als je geen schrik hebt om de handen uit de mouwen te steken kan je veel besparen met de aankoop van een CASCO woning.

“Elk voordeel heb zijn nadeel” – Johan Cruijff
En dat is ook hier. Jij kunt niet alleen beslissen over de rest, maar moet dit ook zelf doen. Je gaat, indien je het zelf niet allemaal kan, offertes moeten opvragen bij vakmannen en ze dan op elkaar laten afstemmen. Wie moet eerst komen? Dan ook rekening houden met het schema van de aannemer enz. Zeker bij de technieken adviseren we toch om professionals in te schakelen.

CASCO +
Om het (voor sommigen) nadeel van CASCO weg te werken, is er CASCO+.
De PLUS verwijst hier naar de technieken. Dus de woning word nog steeds water- en winddicht opgeleverd, maar ook de technieken worden voorzien zoals water, verwarming, elektriciteit en ventilatie. Zo hoeft u zich hier verder geen zorgen meer over te maken. Omdat dit meestal de werken zijn waar we professionals voor inschakelen en waar het meeste management voor nodig is, worden deze werken al voor u gedaan.

De Voordelen per koper even op een rijtje:

        voor de starter:  het budget kan gespreid worden, niet alle afwerkingen moeten in 1 keer gedaan worden. Wie heeft nu al een volledig ingerichte keuken nodig als je toch nog stiekem rekent op restaurant mama ?

        voor wie al goed gespaard heeft: Er mag al wat meer luxe dan meestal voorzien wordt. Laat jullie gaan op een mooie keuken en wellness badkamer.

        Voor de investeerder: jouw rendement zit in de details. De afwerking liefst  zo onderhoudsvriendelijk mogelijk. Zeg nu zelf. Voor die gouden kranen gaat niemand een meerprijs als huur betalen.


Ben jij 1 van die casco+ kopers? 
Momenteel bieden wij Residentie Hamveld in Hoepertingen ( Borgloon) casco + aan.

Ook in Residentie Alleke in Alken bieden we de mogelijkheid om de laatste 2 duplexen casco + aan te kopen.
Aarzel niet om contact op te nemen met ons als je meer info wenst.

 

Verkocht
€ 225.080,00

Appartement 6 – Verdiep 1

Hamstraat 52, 3840 Borgloon
€ 225.080,00
2 slaapk.
1 badk.
Verkocht
€ 225.560,00

Appartement 4 – Verdiep 1

Hamstraat 52, 3840 Borgloon
€ 225.560,00
2 slaapk.
1 badk.

Er zijn geen berichten om te tonen

× Whatsapp ons!