5 renovatie of opknapwerken die het waard zijn.

Deel gerust!

renovatie

5 renovatie of opknapwerken die het waard zijn.

Wanneer we het hebben over het te koop zetten van je woning, dan is er niet slechts 1 gouden regel omtrent opknapwerken. De vraag die je je moet blijven stellen is. Krijg ik hier een rendement uit? Als je hier een een euro in steekt, zou je op zijn minst er €5 kunnen uithalen.
Alhoewel opknapwerken vaak een meerwaarde betekenen, is het niet zo dat je zeker kunt zijn dat je hierdoor meer betaald kunt krijgen. Hieronder enkele tips die wel wat opleveren.

  • Verf een natuurlijke kleur – Zorg voor een proper canvas. Met een natuurlijke kleur geef je potentiële kopers meer ruimte voor eigen inbeelding
  • Herstellingen – Zorg ervoor dat alle kleine klusjes in huis afgewerkt zijn vooraleer er een bezichtiging komt. Kleine gebreken zorgen voor grote zorgen en het geeft ruimte in onderhandeling van de prijs.
  • Opfrissen van de gevel en dak – Het vervangen van één van deze variabelen kan al zorgen voor een drastisch ander beeld van je woning. Dit kan al door het simpele zuiver maken van het dak, waardoor de eerste indruk veel beter kan zijn.
  • Breng je tuin in orde – Een eerste indruk is zeer belangrijk bij een bezichtiging. Een mooie tuin kan hier het verschil maken en geeft een warm huiselijk gevoel. Waar een onverzorgde tuin onmiddellijk vragen oproept over de totale onderhoud van het huis.
  • Energetische verbetering – Dit spreekt onmiddellijk een groter publiek aan omdat vele schrikken van deze werken. Ook door de steeds meer opgelegde eisen zullen kopers deze ingrepen sowieso zelf moeten doen achteraf. Dus een absolute garantie op een hogere doorverkoopprijs. Dit is trouwens ook nog van grote meerwaarde voor de tijd dat je zelf nog in de woning woont.
    De grootste besparing behaal je door het verbeteren van je bouwschil. Duurzame technieken zoals zonnepanelen, waterput, rendement ketel, … hebben eveneens een positief effect op je energiehuishouding.
  • Wij kunnen helpen –Door onze ervaring in de bouwwereld en een groot netwerk aan vakmensen, kunnen wij raad geven of zelfs offertes laten maken. Want zelf met kleine aanpassingen kan jouw huis een “thuis” worden voor jezelf of voor andere.
 

mede dank aan:   Digitaal marketingbureau Limburg | IM Creative Marketing

× Whatsapp ons!